top of page

OBK 2024, beter kan niet

Zoals vorig jaar werd het OBK Finn gecombineerd met de Benelux kampioenschappen in Scharendijke, een toplocatie.  De vooruitzichten waren prima, mooi weer, een stevig windje en 32 inschrijvingen, een nieuw record.  Iedereen had er duidelijk zin in!

Op donderdag stond er een stevige 5 beaufort, maar ook een lekker zonnetje en warm water; champagne-condities dus.  We zeilden twee lange manches; iedereen was bekaf.  Kit Kattenberg en Cees Scheurwater pakten elk een manche, en Sebbe werd tweemaal mooi tweede.  Een minpuntje: de jury floot voor pompen terwijl er een reuze pompvlag op het startschip schitterde...  Dit werd elegant opgelost door de uitstekende wedstrijdleiding door een redress toe te kennen aan de gedupeerden.  

Vrijdag was de wind wat minder; er stond wel nog net een 3 beaufort maar hij was zeer patchy en variabel en het werd dus soms een loterij.  We zeilden 3 kortere manches, en Stefan Marechal, Tobias de Haer en Gwyn Haegenaers pakten elk eentje. 

Zaterdag zat er net genoeg wind om te zeilen, maar de wind werd nooit stabiel genoeg.  Na anderhalf uur dobberen werden we terug naar de kant gestuurd.

Zondag werd een superdag met een dikke 4 beaufort, redelijk stabiele wind en mooi weer.  Sebbe wist dat JW Kok de enige was die hem van de titel kon houden.  We zeilden 3 mooie manches, ditmaal op een trapezium parcours.  De eerste manche eindigde verrassend: de kopgroep met onder andere JW vergaten het laatste boeitje te ronden waardoor ze terug moesten naar de boei om dan net na Sebbe te eindigen. Dat moet zuur zijn!  Sigurd zeilde ijzersterk op zondag waardoor hij over Stefan Marechal en Cees Scheurwater naar de 3e plaats sprong (met 1 puntje verschil!).  Sebbe werd dus verdiend de Belgische kampioen, met JW Kok op de tweede plaats.  Tony Delava werd eerste GGM.

Iedereen was het erover eens dat dit een top editie was: een heel gastvrije club, prachtig weer, een super locatie en een lang weekend keihard zeilen op het scherp van de snee.  Naar Belgische traditie was het eten de belangrijkste bijzaak: BBQ op donderdag, mosselen/friet a volonte op zaterdag en een luxe ontbijt op zondag.

Voor herhaling vatbaar, met nog meer zeilers (en zeker meer Belgen).

Resultaat: 1. Sebbe Godefroid (16) 2. JW Kok (31) 3. Sigurd Vergauwe (38)

Volledige lijst:


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page